måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

"Kommunikatörer skapar värde"

Publicerad: 13 december 2019, 09:06

Anna Hartung ska utveckla och samordna kommunikationsarbetet på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.

Slumpen ledde henne in på kommunikationsspåret – det har hon aldrig ångrat. Som ny kommunikationschef på stadsbyggnadskontoret i Göteborg står Anna Hartung nu inför sitt mastigaste uppdrag hittills: att kommunicera stadens enorma tillväxtsatsningar.

Ämnen i artikeln:

Nytt uppdragKarriärGöteborg

– Jag har en modern syn på kommunikation och ledarskap. Det tror jag att jag kommer få användning av, säger Anna Hartung som sedan flera år tillbaka bor i Göteborg.

Nu ser hon fram emot att få vara en del av stadens framtid även i sin yrkesroll – och det är en stor utmaning hon har framför sig. Göteborg är mitt uppe i en stor expansionsresa och har som mål att göra plats för 150 000 nya invånare, 80 000 nya bostäder och lika många arbetsplatser fram till år 2035.

– Kommunikation i samhällsbyggnadsprocessen är jätteviktigt för att invånare och andra aktörer ska kunna ta del av planerna och kunna påverka dem. Mitt uppdrag blir att utveckla och samordna kommunikationsarbetet från stadsbyggnadskontoret, säger hon.

Göteborgs stad har fått en hel del uppmärksamhet och kritik för att ha väldigt många anställda kommunikatörer, fler än Stockholm. Hur ser du på det?

– Självklart är det viktigt att alla som jobbar inom offentlig sektor gör saker som skapar värde, men det anser jag att kommunikatörer gör. Vårt uppdrag är att en viktig del i demokratin. Dessutom har vi en samhällsutveckling där efterfrågan på kommunikation hela tiden ökar. Sedan är det svårt att jämföra numerärer mellan olika städer eftersom det ofta handlar om hur en organisation är uppbyggd.

Till en början hade hon inte alls några planer på att bli kommunikatör, berättar Anna Hartung. Det var slumpen som ledde henne till ett seminarium där hon föll pladask för yrket. I dag beskriver hon sig själv som en strategisk, driven och nytänkande kommunikationschef.

– När jag började jobba inom offentlig sektor diskuterades det fortfarande om till exempel kommuner skulle använda sociala medier. I dag är det självklart, och utvecklingen går snabbt framåt så det gäller att hänga med. Jag ser stora möjligheter i att kunna kommunicera med invånarna på olika sätt. Här ser jag mig själv som en ledare som vågar testa mig fram för att se vilka metoder som funkar, säger hon.

Malin Letser

Mitt cv. Anna Hartung

Nytt jobb: Kommunikationschef på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.
Ålder: 29 år.
Yrkesbakgrund: Utbildad kommunikatör. Har deltagit i Trainee Halland, jobbat inom Region Halland, Hylte kommun och Skövde kommun där hon de senaste åren varit kommunikationschef. 
Intressen: ”Att träna och umgås med familj och vänner. Gillar även att laga mat om jag får tid.”
Drivkrafter: ”Jag drivs av att se saker utvecklas. Jag är resultatinriktad och har sällan svårt att hitta motivation. Sedan är det lätt att vara engagerad när man jobbar med frågor som är lätta att relatera till i sin vardag.”
Dold talang: ”Har bra ansiktsminne!”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev