Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Hon ska leda Region Jämtland Härjedalen

Publicerad: 20 januari 2022, 11:47

Tidigare kommunstyrelseordföranden i Krokom, Malin Bergman (C) föreslås bli ny regionstyrelseordförande i Jämtland Härjedalen.

Foto: Anneli Åsén

Tidigare kommunstyrelseordföranden i Krokom, Malin Bergman (C), tar över rodret i Region Jämtland Härjedalen och ska försöka minska underskottet.

Ämnen i artikeln:

Region Jämtland Härjedalen

Cecilia Granestrand

cg@dagenssamhalle.se


Centerpartiets nomineringskommitté föreslog i går onsdag Malin Bergman som efterträdare till regionstyrelseordföranden Eva Hellstrand, som lämnar posten den 28 februari av hälsoskäl.

Eva Hellstrand drabbades för tre år sedan av en blodförgiftning och vårdades på intensivvårdsavdelning i tre veckor, vilket hon berättat om i en stor intervju i Dagens Samhälle.  

”Jag är inte fullt återställd från detta. Att jag ändå fungerat i min roll beror till stor del på att jag kunnat arbeta hemifrån. Nu kommer allt mer krav och förväntningar på fysiska möten och det kommer jag inte att orka”, uppgav Eva Hellstrand i ett pressmeddelande i slutet av förra året.

Malin Bergman har varit ordförande i såväl kommunstyrelsen som socialnämnden i Krokom och har även varit chef inom Försvarsmakten, Rikspolisstyrelsen och socialtjänsten. 

Hon ser nu som en av sina viktigaste uppgifter att få ner regionens stora underskott. 

– Ekonomin är fortsatt ansträngd och där pågår redan en del utvecklings- och förbättringsarbeten. Jag ser också att psykiatrin behöver stärkas och att vårdköerna behöver kortas, säger hon till Östersunds-Posten. 

Formellt utser Centerpartiet Malin Bergman till partiets kandidat till posten som regionråd vid en extrastämma den 31 januari. Valet av ny ordförande i regionstyrelsen sker i fullmäktige den 16 februari. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev