torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Ex-statssekreterare ny regiondirektör i Stockholm

Publicerad: 9 december 2022, 13:28

Emma Lennartsson tar över som regiondirektör i Stockholm nästa år.

Foto: Jann Lipka

Nya styret i Region Stockholm utser Emma Lennartsson att ta över högsta chefsposten i regionen. Hon har tidigare varit regiondirektör i Uppsala och har en bakgrund som statssekreterare till såväl Magdalena Andersson som Stefan Löfven.

Ämnen i artikeln:

KarriärStockholm

Måns Wikstrand

mwi@dagenssamhalle.se


Den nya styrtrojkan S+C+MP har kommit överens om att föreslå tidigare statssekreteraren Emma Lennartsson till tjänsten som regiondirektör i Stockholm. Valet sker i regionstyrelsen den 13 december. Hon efterträder Carina Lundberg Uudelepp på posten.

Emma Lennartsson har tidigare varit statssekreterare hos Stefan Löfven fram till 2017. Hon kritiserades av konstitutionsutskottet i samband med it-härvan kring Transportstyrelsen och avgick då. Åren därefter jobbade hon som ekonomi- och regiondirektör i alliansstyrda Uppsala, innan hon i början av året gjorde comeback som statssekreterare hos Magdalena Andersson.

– Jag vet att hon har varit mycket uppskattad. Att vi får en regiondirektör med ett brett kontaktnät inom den statliga myndighetsapparaten är en fördel för att hävda stockholmsregionens behov, säger Gustav Hemming (C) gruppledare och klimat-, infrastruktur- och skärgårdsregionråd, i ett pressmeddelande.

Emma Lennartsson föreslås tillträda tjänsten den 9 januari nästa år.

LÄS MER: Sju regiondirektörer sökes – ”Det är hög omsättning” 

LÄS MER: Allt fler chefer köps ut av kommuner och regioner: ”Det är inga roliga pengar”  

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev