torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

”Det är viktigt för mig att vara modig”

Publicerad: 9 maj 2019, 13:30

Ida Texell byter räddningstjänsten mot jobbet som kommundirektör.

Foto: ANNA TÄRNHUVUD/BILDBYRÅN

Den 3 juni lämnar Ida Texell den välbekanta tillvaron inom räddningstjänsten för att ta sig an utmaningen som kommundirektör i Upplands-Bro.

Ämnen i artikeln:

Karriär

Samuel Åsgård

sa@dagenssamhalle.se


Att söka sig till det privata näringslivet som nästa steg i karriären var inget som lockade Ida Texell.

– Jag vill jobba i offentlig sektor, jag älskar att få jobba med service som är nära medborgarna, säger hon.

Viss kännedom om sin nya arbetsgivare har hon redan, eftersom Upplands-Bro är en av de sex kommuner som ingår i Brandkåren Attunda där hon varit förbundsdirektör fram till nu.

– Upplands-Bro är en expansiv kommun med mycket goda möjligheter för att skapa nya satsningar, säger Ida Texell om kommunen hon ska leda tjänstemannaorganisationen i.

Ännu mer kommer hon att veta när hon tillträder. Innan dess har hon bestämt sig för att genomföra ett nittiotal intervjuer med chefer, medarbetare, fackliga företrädare och några vanliga invånare i Upplands-Bro.

– Jag vill komma förberedd och kunna jobba med min fulla kapacitet från dag ett.

Under våren var hon en av tre nominerade finalister till Årets chef, en utmärkelse som delas ut av tidningen Chef. ”Med passion och engagemang, klarsynthet och handlingskraft har hon genomdrivit stora förändringar trots hårt motstånd och i motgång”, står det i juryns motivering.

– Det är viktigt för mig att vara modig och komma med nya perspektiv, säger Ida Texell, som helst vill låta bli att recensera sitt eget ledarskap.

Under tiden inom räddningstjänsten har hon startat nätverket Magma för kvinnliga ledare inom svensk krisberedskap. Engagemanget för jämställdhet tar hon med sig därifrån till Upplands-Bro.

– Jag är inte så förtjust i hierarkier. Jag vill jobba för jämställda strukturer. Det är viktigt att vi ser medarbetarna för vilka de är och vad de kan, inte vilket kön de har, hur de ser ut eller något annat.

MITT CV

Namn: Ida Texell, 39 år.
Nytt jobb: Kommundirektör i Upplands Bro.
Yrkesbakgrund: Utbildad brandingenjör och magisterexamen i företagsekonomi. Operativ chef för Räddningstjänsten Syd i Skåne, och närmast förbundsdirektör på Brandkåren Attunda i Stockholm.
Intressen: Tränar mycket och promenerar, gärna på några av Stockholmsområdets vandringsleder.
Dold talang: "Är en duktig koreograf.” Har tidigare varit balettdansös.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev