Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Bubbel gav regionen svar på varför sjuksköterskor slutar

Publicerad: 11 maj 2022, 07:41

Snittar, alkoholfritt bubbel och prat om varför sjuksköterskor slutar. Det bjöd hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert i Region Värmland in till.

Foto: Elida Kleine

Region Värmland bjöd in till mingelkväll för att lyssna på varför sjuksköterskor har lämnat regionen. ”Det handlar inte bara om lönen”, säger hälso- och sjukvårdsdirektören.

Ämnen i artikeln:

SjuksköterskorRekryteringRegion VärmlandSenaste nytt

Stefan Helte

sh@dagenssamhalle.se


Precis som många andra regioner har Region Värmland brist på sjuksköterskor. De tuffa arbetsvillkoren under pandemin har gjort att ännu fler slutat. Under de senaste två åren har 250 sjuksköterskor lämnat regionen.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Lena Gjevert stod i förra veckan värd för en mingelkväll för och med de avhoppade sjuksköterskorna. Ett drygt tiotal kom. På menyn stod snittar och alkoholfritt bubbel.

Varför bjöd ni in sjuksköterskorna?
– Både jag och stora delar av ledningsgruppen har tillträtt under pandemin. Vi ville höra lite mer om hur det kommer sig att så många sjuksköterskor har slutat. Och vad vi kan göra åt det.

Vad sa de?
– Det handlar inte bara om lönen, även om den förstås är viktig. Det finns också väldigt många andra saker som har stor betydelse för om man vill jobba kvar.

Vilka andra saker?
– Till exempel att få vara med och bestämma om sin arbetssituation, att ha flexibla scheman, att få möjlighet till kompetensutveckling.

Men vad säger de om lönerna?
– Att de vill få en bättre förståelse för hur lönerna sätts. Det finns en frustration över att nyanställda och mindre erfarna sjuksköterskor kan få högre löner än de som är betydligt mer erfarna.

Vad kommer dessa inspel att leda till?
– För oss var det viktigt att lyssna förutsättningslöst. Vi kommer att ta med oss detta framöver. Jag tror det är viktigt att jobba otraditionellt och försöka lära sig att förstå mer om hur våra medarbetare tänker.

Tänker sjuksköterskorna återvända till regionen?
– Det vi inte än. Men vi har fått bekräftelse på att vi i Region Värmland är på rätt väg nu när vi jobbar med modeller för karriärutveckling och att kunna erbjuda mer tid för kompetensutveckling och återhämtning.

LÄS MER: Här kan sjuksköterskor bli experter – modellen ska locka till vården 

LÄS ÄVEN: Stjärnorna bland sjuksköterskorna ska få högst löneökningar 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev