Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Sveriges viktigaste jobb finns i välfärdssektorn

Vi måste få våra duktiga medarbetare att stanna kvar och unga lovande människor att söka sig till oss. I höst startar därför SKL en fyraårig kommunikationssatsning om Sveriges viktigaste jobb.

Publicerad: 8 juli 2011, 11:00

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Rekrytering

De mest engagerade medarbetarna finns även i år i landsting och kommuner. Medarbetarna känner högre motivation, tycker jobbet är mer utmanande, ser mer fram emot att gå till jobbet och ser i högre utsträckning än privat och statligt anställda betydelsen av vad de gör. Medan de anställda i privat sektor är mindre nöjda än tidigare, ökar nöjdheten i landstingen. Det konstaterar återigen SKI, Svenskt kvalitetsindex, i sin årliga jämförelse över hur svenska arbetstagare trivs på sina jobb.

Det är glädjande. Mer problematiskt är det att när samma medarbetare svarar på om de är stolta över att berätta var de jobbar eller om deras arbetsplats har en god image så får arbetsplatserna i kommuner och landsting låga betyg.

För att vi ska kunna ge elever, patienter och allmänhet skola och vård av bästa kvalitet måste vi få de kompetenta medarbetare vi har att vilja stanna kvar. Vi måste få unga, duktiga människor att söka sig till välfärdssektorn. Därför är gapet mellan engagemang och attraktionskraft ett problem.

Det är många faktorer som påverkar både nöjdhet och image. Bra villkor. En lön som återspeglar prestationen. Tydligt ledarskap. Inflytande och delaktighet. Möjlighet att se resultatet av sitt arbete. På de här områdena jobbar kommuner och landsting intensivt för att förbättras och utvecklas. Andelen heltidsanställda ökar stadigt. Jämställdheten bland chefer har ökat. Sjukfrånvaron minskar. Arbetsgivare jobbar mer systematiskt med lokal lönebildning. Det är några exempel på utveckling som skapar bra jobb och bra arbetsplatser.

Men gapet mellan engagemang och stolthet visar att det inte räcker med att utvecklas och bli bättre. Vår sektor måste parallellt arbeta med imagefrågorna.

Därför startar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i höst en fyraårig kommunikationssatsning om Sveriges viktigaste jobb.

Vi har hundratals spännande yrken i sektorn. Vi finns över hela landet. Vi har medarbetare som trivs, tycker att de har meningsfulla jobb och stora möjligheter att påverka sitt arbetsinnehåll. Vi är den mest jämställda sektorn, när det gäller löner och möjlighet att bli chef. Vi har kollektivavtal som ger medarbetarna bra och trygga villkor. Vi har medarbetare som gör skillnad för människor dygnet runt, året runt.

Detta måste vi bli bättre på att tala om. Vi vill öka kunskapen om vad jobben i sektorn innebär. Vi vill bemöta myter och fördomar. Vi vill skapa nyfikenhet och intresse för de utmaningar som finns. Vi vill öka stoltheten hos dem som redan jobbar hos oss.

Sveriges viktigaste jobb finns i välfärdssektorn. Bland den miljon medarbetare hos kommuner och landsting och privata utförare som hjälper barn att komma till världen, som räddar liv i akutsjukvården, som hjälper gamla till en trygg ålderdom, planerar stadsmiljöer så att rullstolar och barnvagnar kommer fram, eller lär våra barn att läsa och skriva. De jobben ska vi prata mer om.

Håkan Sörman, vd Sveriges Kommuner och Landsting

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Rekrytering

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev