Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Säkra kompetensen genom studentmedarbetare

Offentlig sektor behöver rekrytera många nya medarbetare, inte minst mot bakgrund av de kommande årens stora pensionsavgångar. Därför behöver vi lära av den framgångsrika danska modellen med studentmedarbetare.

Publicerad: 13 november 2013, 04:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Offentlig sektor står inför stora utmaningar. Andelen äldre och unga i befolkningen kommer att öka, vilket i sin tur skapar större efterfrågan på välfärdstjänster. Förändringar av verksamheten i offentlig sektor sker i snabb takt och blir alltmer komplex. Behovet av duktiga ekonomer, jurister och samhällsvetare som till exempel kan sköta upphandling, styrning och ledning kommer att öka.

Samtidigt pågår en stor generationsväxling inom offentlig sektor. Drygt en fjärdedel av alla medarbetare på akademikertjänster går i pension inom de närmsta tio åren, visar siffror som Jusek har beställt från SCB. En stor grupp är chefer. Siffror från Sveriges Kommuner och Landsting visar till exempel att 40 procent av cheferna inom kommunerna är över 55 år. Men offentlig sektor är inte ensam om pensionsavgångarna, behoven av att attrahera och behålla rätt kompetens kommer att vara stora inom alla arbetsmarknadens sektorer. Konkurrensen om kvalificerad arbetskraft riskerar att bli hård. Utvecklingen kräver att arbetsgivarna inom offentlig sektor ökar ansträngarna för att bli attraktiv arbetsplats. Högutbildade är lättrörliga, de byter arbeten och arbetsplaster ofta.

Ytterligare insatser av arbetsgivarna kommer att vara nödvändiga för att säkerställa kvalitet inom offentlig sektor. När Jusek frågar nyexaminerade inom juridik, ekonomi, systemvetenskap, personalvetenskap och samhällsvetenskap om deras drömarbetsgivare är svaren många gånger likriktade. Endast 0,4 procent uppger till exempel någon kommun som sin drömarbetsgivare. Det är tydligt att studenterna inte är medvetna om den bredd i tjänster och arbetsuppgifter som finns inom den offentliga sektorn. Om offentlig sektor fortsätter att brista i marknadsföringen mot morgondagens medarbetare riskerar hela sektorn att drabbas hårt när pensionsavgångarna väl är ett faktum.

Fler arbetsgivare borde därför införa studentmedarbetare. Det innebär att studenter på teoretiska utbildningar arbetar 10-15 timmar per vecka med kvalificerade och studierelevanta arbetsuppgifter, parallellt med heltidsstudierna. Genom systemet får arbetsgivaren färsk kunskap inom organisationen och ett fönster ut mot framtida medarbetare. Det ger en möjlighet att visa upp verksamheten och visa på vilka färdigheter som är viktiga för nästa generations medarbetare. Varumärket stärks bland studenterna och nätverk skapas på universiteten och högskolorna. I konkurrensen om morgondagens medarbetare kan detta bli en avgörande del av arbetsgivarnas kompetensförsörjningsstrategi.

I Danmark är sedan drygt 70 år studentmedarbetare en självklar del av arbetsmarknaden. Där ses det som en självklar win-win-situation: Arbetsgivaren tar ansvar för den framtida kompetensförsörjningen, samtidigt en student ges möjlighet till relevant arbetslivserfarenhet. Det är dags att offentlig sektor blickar över sundet och se potentialen i att anställa studentmedarbetare. Konsekvenserna av att inte göra det riskerar att bli kännbara.

Sofia Larsen, ordförande Jusek

Magnus Hedberg, vd Jusek

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News