Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Så enkelt ökar du din inkomst – byt kön

80 procent som arbetar i välfärden är kvinnor, men bara 40 procent av de högsta cheferna är kvinnor. Ojämställdheten genomsyrar även 2014 hela samhället så nu drar fackföreningen Kommunal på nytt igång kampanjen Be a man, det lättaste sättet för kvinnor att höja lönen, skriver ordförande Annelie Nordström.

Publicerad: 7 mars 2014, 14:33

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

JämställdhetLönebildning

Lördag 8 mars är den Internationella kvinnodagen. Ojämställdhet mellan kvinnor och män är ett omfattande problem som fortfarande genomsyrar hela samhället – i familjelivet, kulturlivet, ekonomin, politiken och arbetslivet. På annonsplats i den här tidningen kan du se hur jag förvandlar mig till man i kampanjen Be a man. Det gör jag för att det enklaste sättet att få högre lön, bättre villkor och högre pension är även år 2014 att vara en man.

Vi vet att Sverige inte är jämställt, men vi vet också att i Europa som helhet finns ännu större problem. Alltför få kvinnor har ett arbete och kan försörja sig på egen hand. Dessutom har kvinnor ofta sämre arbetsvillkor. I EU är den kvinnliga sysselsättningsgraden bara 62 procent – 13 procentenheter lägre än den manliga. Att stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden skulle bidra till en starkare ekonomi. Detta gäller i Europa som helhet såväl som i Sverige.

För Kommunal är detta alltid en central fråga och nu i Europavalet är den än viktigare. Europa måste få fler kvinnor i arbete. Detta möjliggörs genom skattefinansierade välfärdstjänster som förskola och äldreomsorg. Annars vet vi att det är kvinnor som tar hand om barn och gamla på hemmaplan. Därför riktar vi kampanjen Be a man till hela Europa.

Den här tidningen korade i veckan Välfärdens 100 Viktigaste Kvinnor. Listan (här hittar du den) omfattar dem som ska omsätta ord i handling och realisera de politiska besluten, det vill säga chefstjänstemännen. Att ha starka och kompetenta kvinnor på dessa poster är otroligt viktigt. De har ett tungt ansvar, stor budget, många anställda. Ändå har de vanligen mycket lägre betalt än i näringslivet.

Och trots att 80 procent av alla anställda i välfärden är kvinnor är det bara 40 procent av de högsta cheferna som är kvinnor. Fortfarande är det lättare för män att göra karriär. Så att det är bättre att vara en man gäller även här.

Från Kommunals håll saknar vi också några på listan. Vi saknar framför allt politiker. Välfärden har sin grund i politiska beslut. Cheferna ska omsätta politiska beslut i handling, men för Kommunal är det otroligt viktigt att politiken bakom verkställandet synliggörs. Annars blir det lätt att äldreomsorgen, hemtjänsten och förskolan förefaller att vara styrd på byråkratisk nivå.

Exempelvis kan biståndsbedömningen för hemtjänst uppfattas som ett praktiskt system för handläggare och inte som resultatet av politiskt fattade beslut. Och Kommunals medlemmar får i hemtjänsten ständigt springa runt försenade och pressade för att kunna leverera matlådor till gamla och dementa utan att ens hinna prata en stund. Detta är politikernas ansvar, från vilket de inte får abdikera.

Från Kommunals håll tycker vi ofta att de gör det.

Och som ordförande i ett fackförbund för hundratusentals välfärdsarbetare är det inte mer än rätt att jag också saknar välfärdens kanske allra viktigaste kvinnor på listan. De kvinnor som bär den svenska välfärden på sina axlar. Det är till syvende och sist de som levererar resultaten av vad politikerna beslutat och cheferna verkställt. De levererar mat till gamla, torkar tårar på barn, duschar dem som inte själva kan göra det. Så mycket av kvaliteten i välfärden sker i mötet mellan en undersköterska och en rädd patient, ett argt barn och en trygg barnskötare, en förvirrad åldring och någon som har tid att sitta ner och prata en stund.

Många av dessa arbetare i välfärden är kvinnor. Kvinnor som älskar sitt jobb, som har stort ansvar och många att ta hand om. Precis som för cheferna i välfärden så bör deras arbete värderas högre. Men omsorg om en människa värderas många gånger inte lika högt som att laga en bil. Omsorgsarbete, ofta utfört av kvinnor, värderas helt enkelt lägre. Arbetslivet är inte jämställt, och det är inte okej. Därför riktar vi nu kampanjen Be a man mot Sverige och Europa.

Med varma hälsningar på Internationella Kvinnodagen.

Annelie Nordström, ordförande i Kommunal

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

JämställdhetLönebildning

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev