måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

”Malmöbornas trygghet har ignorerats”

Situationen på Hylliebadet är ett av flera tecken på att Malmöbornas trygghet har ignorerats både lokalt och nationellt.

Publicerad: 23 mars 2017, 15:44

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

TrygghetBrottslighetMalmö

REPLIK. Jag håller helt med om Paulina Neudings beskrivning av Hylliebadet i krönikan Sådant är tillståndet i Malmö”. Det finns otaliga skrivelser till fritidsförvaltningen som berättar om unga killar som stör och trakasserar badgäster. Oroligheterna bidrar säkert till att badgästerna inte blev så många som kommunen trodde från början. Folk vågar sig helt enkelt inte dit.

Att det nu införs väktare på relaxavdelningen är extremt tragiskt, men givetvis nödvändigt. Avstängning och polisanmälan skulle gjorts vid den första störningen som en klar markering från kommunens sida. Detta har uppenbarligen inte gjorts och problemen har eskalerat.

Med anledning av den allmänna otryggheten i Malmö har jag som ledamot i kommunfullmäktige och andre vice ordförande i fritidsnämnden lämnat in en interpellation där jag bland annat tar upp problemen på Hylliebadet. Där tar jag upp att alla Malmöbor ska kunna röra sig fritt och känna sig trygga.

Det behövs nu krafttag och gemensamma insatser från alla berörda myndigheter, nämnder och förvaltningar för främjandet av trygghet för alla som vistas i Malmö. Därför efterlyser jag konkreta åtgärder från kommunens rödgröna ledning.

Jag vill att man på allvar tar tag i otryggheten i staden. M har föreslagit några konkreta åtgärder som direkt skulle kunna genomföras. Det handlar om nolltolerans mot stök och trakasserier samt att personerna som beter sig illa på Hylliebadet stängs av på lång tid.

Dessutom verkar vi för att införa kommunala poliser, att det skapas en samverkansgrupp med kommunen, polisen och andra myndigheter mot den organiserade brottsligheten, att fler ungdomar ska klara skolan, och framförallt arbete med försörjningsstödet så att fler lämnar bidragsberoendet. Om fler Malmöbor känner sig delaktiga i samhället, på arbetsmarknaden, i skolan och känner att kommunen står på de skötsammas sida kommer vi också tränga bort de som vill illa.

I Moderaternas och alliansens Malmö ska de som sköter sig kunna gå fritt på vägen i parken till Hyllebladet, hoppa ner i bassängerna och njuta av vårt fantastiska bad. Samtidigt ska de halvkriminella omedelbart stängas av och få kännbara straff.

Tony Rahm, andre vice ordf fritidsnämnden (M) Malmö

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

TrygghetBrottslighetMalmö

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev