Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Kommunchef får sparken med omedelbar verkan

Publicerad: 9 oktober 2020, 09:47

Kommunchef Jan Lilja får lämna sin post i Hagfors efter tolv år.

Foto: Hagfors kommun

Efter tolv år får Jan Lilja lämna posten som kommunchef i Hagfors. Som plåster på såren får han drygt 2 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljö

Kommunledningsutskottet (KLU) i Hagfors kommun har i dag, fredag, beslutat att avsluta anställningen för kommunchef Jan Lilja:

– Vi i det politiska styret ser behov av en annan inriktning för kommunens arbete. För att genomföra detta behöver vi göra en förändring på posten som kommunchef, säger Jens Fischer från det lokala partiet Oberoende realister (OR) och kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Centerpartiet och Socialdemokraterna deltog inte i beslutet, utan valde att lägga ned sina röster.

Kommunchef Jan Lilja avslutar sin anställning i Hagfors kommun i dag den 9 oktober. Enligt anställningsavtalet får han 24 månadslöner, vilket innebär drygt 2 miljoner kronor, när han blir arbetsbefriad.

Personalchef Richard Bjöörn går in som tillförordnad kommunchef från den 9 oktober. Rekryteringsprocessen för ny kommunchef påbörjas nu.

– Jag tycker naturligtvis det här är tråkigt men är väl medveten om de spelregler som gäller. Samtidigt känner jag mig stolt över det vi åstadkommit under mina drygt tolv år i kommunen, säger avgående kommunchefen Jan Lilja i samma pressmeddelande.

Erik Pettersson

Reporter

Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljö

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev