lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Kommunanställda på swishlista på misstänkta knarkkunder

Publicerad: 7 september 2023, 08:31

Ytterligare en swishlista över misstänkta narkotikakunder har uppmärksammats. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en swishlista över misstänkta narkotikakunder har uppmärksammats. Nu handlar det om Lysekil där flera kommunanställda och aktiva idrottspersoner pekas ut, rapporterar P4 Väst.


I augusti väckte en lista över potentiella narkotikaköp stor uppmärksamhet i Sundsvall. I samband med att åtalet i Sveriges största narkotikamål någonsin blev offentligt delades även den så kallade ”swishlistan”. Flera på listan har fått sparken.

Nu har ytterligare en swishlista uppmärksammats, den här gången i en annan del av Sverige. I somras dömdes tio personer efter att ha smugglat in narkotika till Göteborgs hamn via färjor. Hundratals namn finns på listan över personer som man misstänker har köpt narkotika, men polisen säger till P4 Väst att de inte kommer inleda några förundersökningar.

Enligt P4 Väst finns det flera kommunanställda på listan, bland annat från Lysekil. Dessa uppges arbeta med både barn och äldre. Kommunens personalchef Helena Karlsson ser allvarligt på uppgifterna men säger att man inte kommer att drogtesta några medarbetare. Däremot ska samtliga anställda få utbildning.

– Det ansvaret som jag har är att utbilda alla våra medarbetare och alla chefer i kommunen och få dem att förstå att det råder nolltolerans mot alkohol och droger, säger Helen Karlsson till radion.

TT/DS

LÄS MER:
Fler kommuner skärper kontrollen av nyanställda
Strid om Södertäljes brottskontroller – ”Personlig integritet får komma i andra hand”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev