måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Kommun köper ut direktör efter misstänkt grundlagsbrott

Publicerad: 1 mars 2023, 08:50

Sex månadslöner i avgångsvederlag är en rimlig överenskommelse, anser Karlstads kso Linda Larsson (S). Foto: MICKES FOTOSIDA/Mostphotos

Karlstad köper ut sin stadsbyggnadsdirektör. Det sker två veckor efter en infekterad intervju där han anklagas för att ha efterforskat en källa – ett grundlagsbrott – och frågat en NWT-reporter om tidningen ”vill ha krig”.

Ämnen i artikeln:

Senaste nyttArbeteJobb

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Karlstads stadsbyggnadsdirektör Alan Schürer tillträdde i april 2021. Nu köps han ut och får sex månadslöner i avgångsvederlag.

”Vi har gjort upp i godo och tycker att det är en rimlig överenskommelse”, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Larsson (S) i ett pressmeddelande.

Alan Schürer hamnade i hetluften när han kontaktade Nya Wermlands-Tidningen och bad en reporter att bekräfta identiteten på en av tidningens källor. Det blev istället en intervju om Schürers misstänkta brott mot efterforskningsförbudet. 

Stadsbyggnadsdirektören medgav att han gjort fel, men ifrågasatte också att tidningen skulle skriva en artikel om händelsen. Diskussionen med journalisten tog en hätsk vändning.

– Jag fattar inte vad ni håller på med. Ni vill ha krig eller? sa Alan Schürer enligt NWT.

LÄS MER:

Kartläggning av 1 030 chefslöner: Kvinnorna leder löneligan – så mycket mer tjänar de

Krisberedskap inom äldreomsorgen: ”Vi ska ta höjd för krig” 

Maktlista: De har mest inflytande över digitaliseringen

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev