onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Höör och häpna - jobbet finns i Hörby

Publicerad: 14 oktober 2020, 08:13

”Det är inget konstigt med det. Jag söker där jag tror att jag hittar folk”, säger rekryteringsfirmans vd Connie Winsborn.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån, Arbetsförmedlingen

På flera rekryteringssajter söker Höör en ny socialchef. Men den som söker får veta att det är i Hörby jobbet finns.

Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljö

Erik Pettersson


Hörbys tillförordnade socialchef Jan-Olof Sewring, även moderat politiker i Ängelholm, är enligt uppgift hemma sjukskriven med influensa.

Samtidigt har en rekryteringsannons dykt upp på bland annat Platsbanken där Höörs kommun söker en ny socialchef. Först vid en kontakt med rekryteraren får man veta att det egentligen gäller en tjänst i Hörby. En interimstjänst som konsult, det vill säga precis en sådan som Jan-Olof Sewring har.

– Mig veterligen har det inte gått ut någon annons från Hörby kommun om en ny socialchef. Någonstans har det blivit fel i detta, menar kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) till Sydsvenskan.

Cecilia Bladh in Zito förklarar att den här typen av rekryteringar ligger på kommundirektörens och hr-chefens bord. De är sedan en vecka arbetsbefriade på grund av de pågående utredningarna kring chefskonferensen på Örenäs slott respektive anklagelserna om en rådande tystnadskultur och skräck för repressalier i kommunhuset.

Den som ringer rekryteringsfirman bakom annonsen, Veteranklubben AB, får direkt veta att tjänsten i själva verket finns i Hörby.

Rekryteringsfirmans vd Connie Winsborn ser inget märkligt med agerandet.

– Det är inget konstigt med det. Jag söker där jag tror att jag hittar folk, säger Connie Winsborn till Sydsvenskan.

Socialchefen i Höör, Ewa Näslund, blir förvånad när hon får reda på att hennes tjänst utannonseras. Om Höörs kommun ska vidta några åtgärder kring jobbannonsen har Ewa Näslund inte hunnit fundera över.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev