Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Framgångsrik integration kräver samarbete

Frågan om hur arbetsmarknaden ska kunna öppnas för utlandsfödda samt hur integration ska blir mer än en förhoppning kräver att näringsliv, kommuner och landsting samt politik och intresseorganisationer kan samarbeta. Det visar de 4 000 praktikplatser vi skapat, replikerar Lasse Friberg och Patricia Kempff.

Publicerad: 22 augusti 2013, 09:28

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Arbetsmarknad

Göran Arrius, ordförande SACO, och Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund, presenterar i sitt debattinlägg i Dagens Samhälle den 5 juli ett viktigt bidrag i debatten om utanförskapets konsekvenser, men också framtida behov av kompetensförsörjning, som inte tillgodoses i dagens system. Mycket görs i dag för att korta vägen för invandrade akademiker till den svenska arbetsmarknaden. Ändå kvarstår problemen. Arrius och Jansson pekar på ett antal försvårande faktorer för personer som bosätter sig i Sverige men också vilken insats som ökar sannolikheten att snabbare etablera sig på nytt inom sitt yrke och kompetensområde.

Det är inte svårt att stödja förslaget i artikeln – vägledande insatser inom både studier och arbete är en nödvändighet, med utgångspunkten, lika god kvalitet på råden i Fagersta som i Trosa.

Sedan fyra år arbetar Swedbank för ett närmare samarbete mellan de lokala och nationella aktörer som har till uppdrag att minska arbetslösheten i utsatta grupper. Vi tror att ett sätt att korta vägen för personer utanför arbetsmarknaden är att erbjuda dem arbetserfarenhet genom praktik, 3-6 månader. Våra erfarenheter är mycket goda och de kundföretag som vi samarbetar i de här frågornas med instämmer - utan deras intresse hade vi inte kunnat skapa 4 000 praktikplatser.

Minsta otydlighet lokalt mellan Arbetsförmedlingen och kommunens arbetsmarknadsuppdrag har negativ effekt på resultatet. Det skapas ett sårbart system som gör det svårstyrt för politiken. I det nätverk Swedbank skapat runt frågor om arbetsmarknad, utbildning och integration framkommer just sårbarheter men också många förslag på lösningar.

Vi kommer överallt där vi är verksamma att fortsätta driva dessa angelägna samhällsfrågor med koppling till arbetsmarknad, utbildning och integration. Om fler lockas att engagera sig är det lokala bankkontoret en självklar part med starkt nätverk och engagemang.

Frågor som hur utanförskap kan minska, hur arbetsmarknaden ska kunna öppnas för utlandsfödda samt hur integration ska blir mer än en förhoppning kräver att näringsliv, kommuner och landsting samt politik och intresseorganisationer kan samarbeta.

Varför gör vi det här? Det raka svaret är att vi ser om vårt hus. Vi är på väg mot en kompetensbrist, i bankvärlden, men egentligen överallt i Sverige. Många av de invandrade akademikerna har utbildning och yrkeserfarenhet som vi behöver. Självklart är det något vi inte vill och tänker slarva bort. Om vår satsning ger en integrationseffekt, vilket vi tror, är vi självklart stolta över det, men det är inte vår utgångspunkt.

Lasse Friberg, HR-direktör Swedbank

Patricia Kempff, Strateg för arbetsmarknad och integration Swedbank

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Arbetsmarknad

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News