Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Dagens Samhälle bäst på nätet - igen

Publicerad: 24 mars 2015, 20:43

Anna Sönne, webbchef, och Mats Edman, chefredaktör, tog emot priset.

Dagens Samhälles debattsajt dagenssamhalle.se har utsetts till Bästa tidskriftssajt 2015 av branschtidningen Internetworld. Utmärkelsen delades ut på den stora årliga konferensen Webbdagarna i Stockholm på tisdagen.


– Det är jättekul att ännu en gång få en bekräftelse för vår digitala strategi och för det vi gör med vår sajt, säger Anna Sönne, chef för digitala medier på Dagens Samhälle.

– Vi ska vara Sveriges viktigaste debattforum för politiker och chefstjänstemän på offentliga marknaden, de som styr svensk välfärd, och här har vi mer vi vill göra. Vår ambition är absolut att lyfta oss ännu en nivå i år, säger Anna Sönne, chef för digitala medier på Dagens Samhälle.

I november i fjol utsågs dagenssamhalle.se också till Årets digitala tidsskrift 2014 av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.

Tidningen Internetworld utser varje år landets 100 bästa sajter, Topp 100, där en jury rankar de företag, organisationer, butiker, medier och andra som just nu är bäst på nätet.

De 100 sajterna delas in i 17 olika kategorier, exempelvis e-handel, medier, underhållning, finans och försäkringar och resor med mera. I varje kategori utses en vinnare.

Det som gjorde att juryn valde dagenssamhalle.se som segrare i kategorin Tidskrifter var bland annat strategin att tydligt skilja på det material som publiceras på nätet från det som hamnar i papperstidningen enligt devisen nyheterna i tidningen, debatten på webben.

2014 var året då detta arbete nådde hela vägen, och tidningens nätplattform är nu den självklara startpunkten för den intresserade av debatt- och opinionsmaterial inom samhällsfrågor som rör den offentliga sektorn, skriver juryn i sin motivering.

LÄS OCKSÅ: Dagens Samhälle Årets digitala tidskrift 2014

Dagenssamhalle.se vann utmärkelsen i konkurrens med tidningen Chef, Nöjesguiden, opinionssajten Politism och Mama. Samtidigt utsågs nyhetstjänsten Omni till bästa sajt i kategorin Nyhetsmedier.

Dagenssamhalle.se når i genomsnitt 55.000 unika besökare varje vecka.

Torbjörn Carlbom, Reporter

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev