Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arbetsvillkor

Arbetsförmedlingens nya chef bör resa till Australien

Bakom den senaste tidens skandaler och anekdoter om hur illa Arbetsförmedlingen fungerar finns ett mönster. Organisationen är en byråkratisk koloss som inte levererar. Därför skickar jag fyra tips till nya chefen Mikael Sjöberg, som kan hjälpa honom att få Arbetsförmedlingen på fötter igen, skriver centerns chefekonom Martin Ådahl.

Publicerad: 27 februari 2014, 12:53

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

LandsbygdenArbetsmarknadArbetsförmedlingen

I veckan har Arbetsförmedlingen fått en ny chef, Mikael Sjöberg. Han kommer in i ett läge på Arbetsförmedlingen (AF) då skandalerna radar upp sig: Fusk med arbetslöshetssiffror på lokala AF-kontor. 61 000 arbetssökande kallade till ett och samma möte i Stockholm. Företagaren Josefin Wahlberg som i veckor förgäves försökte få kontakt med AF för att kunna anställa en ung praktikant.

Bakom anekdoterna finns ett mönster. Enskilda arbetsförmedlare må vara både engagerade och erfarna, men Arbetsförmedlingen som organisation är en byråkratisk koloss som inte levererar. Förtroendet bland de arbetssökande är i botten och bara ett av sexton småföretag anlitar AF för att rekrytera. Det talar sitt tydliga språk – företagen vet att man inte matchas mot rätt personal.

En ny chef löser inte i sig problemen. Den nya chefen måste få in nya krafter och konkurrens, så att de arbetslösa och arbetsgivarna återfår förtroendet för verksamheten.

Därför skickar jag fyra tips till Mikael Sjöberg:

1. Öppna aktivt upp Arbetsförmedlingen för nya krafter. Lär av de ”parallella arbetsförmedlingar” som kommuner och ideella nätverk tvingats skapa för att klara arbetslöshetssituationen, senast företagarnätverket i Malmö.

2. Börja med pilotprojekt på de platser där Arbetsförmedlingen fungerar sämst. Där bör AF låta privata, ideella, fackliga förmedlare få chansen att ta över hela AF:s förmedlingspaket.

3. Belöna inte de alternativa förmedlarna annat än efter resultat. Gör inte som med de misslyckade upphandlingarna av coacher att de får betalt för att bara ta sig an en arbetslös, då blir det konstigheter. En ny ”jobbpeng” bör fungera så att den fristående arbetsförmedlaren får huvuddelen av pengarna först när den arbetssökande hamnar varaktigt i jobb.

4. Döm inte ut landsbygdens småföretag, som den tillförordnade generaldirektören Clas Olsson råkade göra när han uppmanade ungdomar att söka sig till stan. Det är faktiskt fel, många landsbygdskommuner skapar mängder med ungdomsjobb, och framförallt måste Arbetsförmedlingen anpassas till lokala förhållanden och företag, inte tvärtom.

Mikael Sjöbergs första tjänsteresa bör gå till Australien, där man vänt Arbetsförmedlingen till effektivitet och halverat sin arbetslöshet och nått hög sysselsättning genom att nya aktörer kommit in. I Australien koncentreras i dag resurserna mer och mer på dem som har det svårast att hitta jobb. Centerpartiet har en rapport om en ny arbetsmarknadsmodell, baserat på den omfattande forskning som finns (inte minst OECD stora genomgång ”Activating jobseekers”).

Det är dags att få valuta för de skattepengar som investeras i Arbetsförmedlingen. I dagsläget kostar det, men vi får väldigt lite tillbaka. Jag önskar Mikael Sjöberg lycka till. Så länge vi inte har nya krafter och konkurrens så är det ett omöjligt uppdrag.

Martin Ådahl, chefekonom Centerpartiet

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev