onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stora samhällsdagen

Snabbväxande app löser skolornas vikariebehov

Publicerad: 3 maj 2017, 22:10

Skolorna har ofta en vikarie tillsatt inom fem minuter, berättar Studentvikaries medgrundare och vice vd Kristoffer Persson. Foto: Magnus Gotander

Nominerad till Årets samhällsentreprenör: STUDENTVIKARIE. Genom Studentvikaries app matchas skolornas behov av vikarier med högskole­studenters möjlighet och lämplighet för uppdraget. Idén går hem, Studentvikaries omsättning trefaldigas förra året.

Ämnen i artikeln:

Årets Samhällsentreprenör

MW

Måns Wikstrand

mwi@dagenssamhalle.se


Idén väcktes av två Chalmersstudenter som själva arbetade som studiestödjare, och som såg skolornas behov av högskolestudenters kunnande.

Via Studentvikaries digitala plattformar, app och hemsida sker en snabb matchning mellan skola och arbetsvillig student. Skolan anger kriterierna för uppdraget och skapar en förfrågan. Alla anslutna studenter som matchar och som angett sig tillgängliga får en notis om uppdraget och kan kvickt tacka ja via mobilen.

– Skolorna har ofta svar och en vikarie tillsatt inom fem minuter, säger Kristoffer Persson, vice vd och en av grundarna till Studentvikarie.

Konceptet fungerar. Premiäråret 2015 omsatte Studentvikarie cirka 7 miljoner. År två blev det över 23 miljoner. Nu är 225 skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund anslutna och använder sig av Studentvikarie kontinuerligt. 100–150 studenter är ute och jobbar varje dag, och gör 3 000 till 4 000 timmar i skolorna.

Ingenjörs-, läkar- och lärarstudenter bildar ryggraden bland de cirka 1 000 studenter som är anslutna, och internutbildning av dem ingår i modellen. 90 procent av utlagda uppdrag blir tillsatta.

– Vi vill inte springa för snabbt, men vi ser ju att det fungerar och vi har stora drömmar. Målet är att finnas i tio städer till 2019, säger Kristoffer Persson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev