tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Stora samhällsdagen

Christina Kennedy: ”Vi tror på kraften i goda exempel”

Publicerad: 27 april 2021, 08:07

Chefredaktör Christina Kennedy: Ett stort grattis till de nio nominerade i Årets Superkommun! Foto: Dagens Samhälle

Det har aldrig varit viktigare att jämföra sig med de bästa. Vad är det som gör att vissa kommuner lyckas och andra inte?

Ämnen i artikeln:

Årets Superkommuner

Christina Kennedy

ck@dagenssamhalle.se


Med ett underligt och krävande år i backspegeln är det snart dags att blicka framåt. Snart, men inte riktigt än, givet läget på iva-avdelningarna. Där har innovation i behandlingsmetoder och arbetssätt tvingats fram av pandemin. Men för kommuner och regioner som under detta år drivits till snabba beslut, ständiga riskbedömningar i skolorna och arbete med personalens säkerhet och hälsa har det också funnits en längtan efter den sortens utveckling som går att planera. Som bygger på andras lärdomar och på idéerna från golvet.

I sådant arbete är jämförelser och inspiration från andra ovärderligt. Och just det vill vi på Dagens Samhälle bidra till genom att återigen – för sjätte gången – utse Sveriges Superkommuner. En nyhet i år är att vi utser Årets raket - den kommun som förbättrat sin position mest i rankningen. Förhoppningsvis en uppmuntran till dem som kämpar på, även om det inte leder hela vägen till pallplats just denna gång.

LÄS MER: De kan bli Årets Superkommuner 2021. 

Alla som jobbar på ledningsnivå i kommun vet att det inte finns några enkla, snabba lösningar. Men det finns lärdomar om styrning och strategi, och om hur man skapar rätt mylla för positiv utveckling. Vi tror att det går att hitta ingredienserna till ett kommunalt framgångsrecept och ägnar därför en stor del av vår journalistik åt just dessa frågor. Vad det är som funkar när en kommun vill locka till sig nya invånare, vilka nycklar som behövs för att låsa upp Agenda 2030-arbetet och hur digitala tjänster kan hjälpa invånare att lösa just sitt problem på ett snabbare och smidigare sätt.

Ett stort grattis till de nio nominerade i Årets Superkommun! Var beredda på att andra vill förstå mer av hur ni hittat vägar fram i svåra frågor. Dagens Samhälle tror på kraften i det goda exemplet.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev