DS intervjuhörna "600 sekunder" på Kommekscenen

Ilmar Reepalu, regionutredare Mats Sjöstrand, stats­åklagare Nils-Eric Schultz och författaren och professorn Stefan Einhorn. Det är bara några av namnen på dem som Dagens Samhälle intervjuar på Kommek.

Tycker du att det här är intressant?

Den här artikeln publiceras i tidningen Dagens Samhälle. Du kan prova en gratis prenumeration här.

Direkt efter onsdagens invigningsceremoni på Kommek drar Dagens Samhälle i gång sin intervjuhörna ”600 sekunder”. Där kommmer ett 15-tal kända namn att intervjuas under Kommekdagarna två.

Här kan mässbesökarna bland annat höra Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar län och statlig utredare med uppdrag att slakta statliga vårdmyndigheter, pressas om hur det går med arbetet.

Malmös Ilmar Reepalu (S) och Region Skånes Pia Kinhult (M) intervjuas på scenen, precis som PR-konsulten Paul Ronge som kan ge en hel del tips om krishantering – exempelvis till den som till äventyrs avslöjats med vidlyftig representation.

Annons

Flera fall av korruption och misstänkta mutbrott har avslöjats i kommuner och landsting på senare tid. Utredningarna hamnar ofta hos de fem statsåklagarna på riksenheten mot korruption. En av dem är Nils-Eric Schultz som intervjuas tidigt på onsdagseftermiddagen.

Hans Hagman från SPP pratar om hur kommunerna ska hantera sin pensionsförvaltning och om konkurrensen på marknaden. Norrköpings ks-ordförande Lars Stjernqvist (S) intervjuas om vinsten med sociala investeringar.

En förändring av utjämningssystemet är nu på väg att gå igenom riksdagen och en av de personer som föreslog de mycket omdiskuterade ändringarna, nestorn Björn Sundström, finns på scenen på torsdag förmiddag.

Det har varit relativt tyst om Anders Lago, sedan han slutade som ks-ordförande (S) och blev ordförande för HSB Riksförbund och HSB Projekt Partner AB. Nu får han berätta om varför han gav upp kommunpolitiken och vad hans viktigaste uppdrag är på den nya posten.

Stefan Einhorn, författare och professor vid Karolinska Institutet, är den mest populäre föreläsaren på hela Kommek. Han intervjuas på DS-scenen om varför den som är snäll kan nå längst i yrkeslivet.

Missa alltså inte Kommeks och Dagens Samhälles intervjuscen i närheten av Dagens Samhälles monter F02 under mässan!

Hela programmet>>

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Debatten på webben – nyheterna i tidningen

Dagens Samhälle vänder sig till beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Tidningen kommer ut varje torsdag, 45 gånger per år. Prova gratis här 

Senast publicerat

Igår 16:44

”Malmöbornas trygghet har ignorerats”

Tony Rahm, andre vice ordf (M) fritidsnämnden Malmö
Igår 15:16
Igår 14:45

”Porta dem som trakasserar på badhusen”

Anna König Järlmyr & Bo Sundin, Moderaterna, Stockholms stad
Igår 13:36

”Barn med autism ingår i skoluppdraget”

Malin Holm & Jiang Millington, föräldranätverket Barn i Behov