Dagens Samhälle toppar krönikörlaget

Fem nya krönikörer och en permanentad vikarie äntrar Dagens Samhälles nya krönikörslag. – Vi toppar laget med nya förmågor som kompletterar de redan etablerade, säger Sanna Rayman, Dagens Samhälles debattchef.

Tio vassa pennor av olika politiskt snitt kommer skärskåda samtiden och driva opinion på Dagens Samhälles debattsajt såväl som i tidningen. 

– En av våra grundtankar är att hela tiden försöka förnya vårt lag av krönikörer och hitta spännande kombinationer av såväl nya som etablerade röster, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle. 

Dagens Samhälles krönikörer har en fri roll och framför sina privata åsikter. Uppdraget är att bidra till att bredda debatten, belysa, utmana tanken och ge nya perspektiv på utvecklingen inom svensk välfärd och politik.

Annons

– Polarisering och misstro präglar allt mer det offentliga samtalet, samtidigt som mängder av politikområden kräver vår uppmärksamhet och handlingskraft. Botemedlet måste vara en frimodig debatt som informerar, resonerar, tänker nytt och går på tvärs med invanda positioner och talepunkter. Jag är övertygad om att vår krönikörsuppställning kommer att göra just detta, säger Sanna Rayman. 

Krönikörslaget 2017 är: 

Nima Dervish (ny). Frilansjournalist, författare och debattör. Innan han blev skribent arbetade Dervish som art director och grafisk formgivare i reklambranschen. Nygammal i DS-laget eftersom han nyligen vikarierat för Peter Santesson. 

 • Jona Elings Knutsson (ny). Arbetar som ST-läkare. En tränande trebarnsmamma, tyckare och frilansskribent och träbåtsfantast. Hon har tidigare skrivit för Arbetaren. Vänsterprofilerad feminist.

Malcom Kyeyune (ny). Tidigare distriktsordförande för Ung Vänster i Uppsala. Han skriver långt och läsvärt på den egna bloggen Power & Politics och kan även läsas i Göteborgs-Posten och emellanåt på Aftonbladets kultursida.  

Marika Lindgren Åsbrink (ny). En socialdemokratisk författare, bloggare och ideolog som i dag utreder jämlikheten för LO:s räkning. Hon var huvudsekreterare i den socialdemokratiska kriskommissionen, samt ordförande för grundskole- och gymnasienämnden i Sundbybergs kommun. 

• Daniel Suhonen (ny). Chef för det fackliga idéinstitutet Katalys och har en bakgrund som chefredaktör för den socialdemokratiska idé- och debattidskriften Tiden. Han är samhällsdebattör och författare till flera böcker om svensk politik. Han gör comeback i DS krönikörslag efter något års bortavaro.

Kvar sedan tidigare blir: 

• Åsa Moberg Boije. Författare tillika journalist (recensent bland annat) och översättare. Nestorn bland DS krönikörer, med ett särskilt öga för vård och omsorg. 

• Paulina Neuding. Journalist och tidigare profilerad chefredaktör för det borgerliga magasinet Neo. Hon är utbildad jurist och har tidigare publicerats i bland annat tyska Die Welt och amerikanska Weekly Standard.

• Peter Santesson. Disputerad statsvetare, författare och tidigare förlagschef på Timbro. Numera chef för opinionsanalys på Demoskop. 

Jenny Sonesson. Socionom och tidigare politiskt sakkunnig inom dåvarande Folkpartiet där hon även arbetade för EU-minister Birgitta Ohlsson. Socialliberal och numera partilös.

Anna Ekelund Nachman. Skribent sedan evigheter. Även legitimerad arbetsterapeut, och produktformgivare utbildad på Beckmans designhögskola. Numera begravningsentreprenör.  

LÄS OCKSÅ: Olov Carlsson: Vi vill att röster ska blandas och brytas

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Senast publicerat

Idag 15:29

Vill C skapa kaos med SD i hejarklacken?

Hedda Berkesand, språkrör Grön Ungdom i Stockholmsregionen
Idag 13:15

Nu tar vi ledartröjan inom offentlig upphandling

Johnny Magnusson mfl, regionstyrelsens ordförande (M) Västra Götalandsregionen
Idag 10:53

Skattepengar ska inte gå till daltande med terrorister

Naod Habtemichael, ordf Centerstudenter Göteborg
Idag 10:21

Replik: Sluta bråka Volvo!

Mattias Goldmann, vd tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet
Idag 06:14

Så lyckas vi bygga nya hållbara städer

Gunnar Hagman, vd Skanska Sverige AB