Kommunanställda: Räta på ryggen!

Demokrati. Ibland blir jag bara så fruktansvärt trött på den negativa bild som finns av den kommunala sektorn och den allmänna uppfattningen om att det är fritt fram att se ner på kommunen.
Mattias Jansson , Kommunchef Katrineholm
Annons

Jag är djupt oroad över det faktum att den fantastiska verksamhet som bedrivs i kommunen inte uppskattas mer. Det är dessutom en bild som inte bara upprätthålls av andra utan också av oss, kommunalt anställda, själva.

Visst, en bakgrund till det är allas rätt att kritisera det allmänna. Att den som brukar kommunen inte har samma valmöjlighet som en kund har i ett företag. Att kommunen per definition är till för alla kommunmedlemmar. Men borde det inte kunna betyda precis det motsatta? En enorm stolthet att få vara med och företräda och verka för vårt gemensamma bästa!

För det kan ju ändå inte vara finansieringsfrågan? I så fall så borde alla företag som finansieras av skattemedel ses på samma sätt.

Annons

Ut med Jante! Jag är stolt över kommunal sektor som proffsiga uppbärare av vårt välfärdssystem. Jag är stolt över medarbetarna i Katrineholms kommun och allt vad som åstadkommes av oss varje dag.

När vi ser på de uppgifter som vi har i kommunal sektor så har flera undersökningar visat att de är otroligt attraktiva för framtidens ungdomar, så länge de inte vet att det är kommunen som är arbetsgivare. Vi kan inte räkna med att attrahera de som behövs till kommunal sektor utifrån krav på någon slags självutplånande altruism. Vad ska hända med vårt gemensamma, vår välfärd om vi inte alla börjar visa den stolthet som det innebär att arbeta för det offentliga – gemensamma – kommunen?

Leve dig som kommunanställd!

Fler artiklar om Arbete

17 april

Se inte så dystert på robotarnas framfart

Helena Morén, managementkonsult
17 april
16 april

”Högern i EU bekämpar anställdas rättigheter”

Jens Nilsson, EU-parlamentariker (S)
16 april

Så får fler invandrare jobb i kultursektorn

Karl-Petter Thorwaldsson mfl, ordförande LO
15 april

Hetsjakten på minskad administration har lett fel

Clara Lindblom, personalborgarråd (V) Stockholm

Senast publicerat

Idag 14:18

Plötsliga krav panikbromsar bomarknaden

Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen
Idag 13:27
Idag 13:02

”Flyktingarna behöver inte ministrarnas medömkan”

Bodil Ceballos, EU-parlamentariker (MP)
Idag 11:06

”Inför nolltolerans mot avhopp från gymnasiet”

Bo Jansson, Lärarnas Riksförbund
Idag 10:23

”Sparpaket äventyrar rätten till säker abort”

Amanda Netscher mfl, ordförande RFSU Stockholm

Var med i debatten du också

Vill du vara med i debatten? Klicka här!

Debatten på webben – nyheterna i tidningen

Dagens Samhälle vänder sig till beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Tidningen kommer ut varje torsdag, 45 gånger per år. Prova gratis här