Kommunanställda: Räta på ryggen!

Demokrati. Ibland blir jag bara så fruktansvärt trött på den negativa bild som finns av den kommunala sektorn och den allmänna uppfattningen om att det är fritt fram att se ner på kommunen.
Mattias Jansson , Kommunchef Katrineholm

Jag är djupt oroad över det faktum att den fantastiska verksamhet som bedrivs i kommunen inte uppskattas mer. Det är dessutom en bild som inte bara upprätthålls av andra utan också av oss, kommunalt anställda, själva.

Visst, en bakgrund till det är allas rätt att kritisera det allmänna. Att den som brukar kommunen inte har samma valmöjlighet som en kund har i ett företag. Att kommunen per definition är till för alla kommunmedlemmar. Men borde det inte kunna betyda precis det motsatta? En enorm stolthet att få vara med och företräda och verka för vårt gemensamma bästa!

För det kan ju ändå inte vara finansieringsfrågan? I så fall så borde alla företag som finansieras av skattemedel ses på samma sätt.

Annons

Ut med Jante! Jag är stolt över kommunal sektor som proffsiga uppbärare av vårt välfärdssystem. Jag är stolt över medarbetarna i Katrineholms kommun och allt vad som åstadkommes av oss varje dag.

När vi ser på de uppgifter som vi har i kommunal sektor så har flera undersökningar visat att de är otroligt attraktiva för framtidens ungdomar, så länge de inte vet att det är kommunen som är arbetsgivare. Vi kan inte räkna med att attrahera de som behövs till kommunal sektor utifrån krav på någon slags självutplånande altruism. Vad ska hända med vårt gemensamma, vår välfärd om vi inte alla börjar visa den stolthet som det innebär att arbeta för det offentliga – gemensamma – kommunen?

Leve dig som kommunanställd!

Så tycker Dagens Samhälles läsare

Du har redan röstat.Tack för din röst!
1299 har röstat hittills.

Fler artiklar om Arbete

28 augusti

Missbruk av visstider måste stoppas

Samuel Engblom, chefsjurist, TCO
28 augusti

Missbruk av visstider måste stoppas

Samuel Engblom, chefsjurist, TCO
28 augusti

Missbruk av visstider måste stoppas

Samuel Engblom, chefsjurist, TCO
27 augusti

Ylva Johansson offrar jobben för att få makt

Elisabeth Thand Ringqvist, Företagarna
25 augusti

Stopp för visstider slår mot jobben

Patrik Karlsson, Svenskt Näringsliv

Senast publicerat

Idag 13:40

Socialdemokraternas politik hotar självstyrelsen

Staffan Werme, Folkpartiet Örebro
Idag 11:50

Bullret från flyget på Bromma stressar barnen

Gabriella Ahlberk m fl, Barnen och Brommaflyget
Idag 09:24

En Dalslandskommun är bättre än fem

Jan Leander, ordförande kf Bengtsfors
Idag 07:00
Idag 05:51

Var med i debatten du också

Vill du vara med i debatten? Klicka här!

Debatten på nätet – nyheterna i tidningen

Dagens Samhälle vänder sig till beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Tidningen kommer ut varje torsdag, 45 gånger per år. Läs mer och prova