Kinberg Batra från ödestal till vardag

Anna Kinberg Batra avslutade nyss sitt så kallade ”ödestal”. Ja, ”ödestal” är ordet som medierna har valt för hennes avslutande tal på Moderaternas Sverigemöte i Karlstad. 

Nog finns det mycket som är ödesmättat för M just nu. Den vikande opinionen bekräftas i mätning efter mätning, Sveriges Läs mer

Källkritikens källa

Det är intressant, det här med vad det innebär med källkritik och ett kritiskt sinnelag. På dagens DN Debatt skriver ett antal debattörer under rubriken ”Skolans och mediernas syn på källkritik är problematisk”. Problembilden som läggs fram är att källkritik och kritisk granskning – inte minst som den tillämpas i ...
Läs mer

Centern tar sikte på tronen

Det började med ett sms sent en kväll i januari. Moderatledaren Anna Kinberg Batra underrättade allianskollegan Annie Lööf om planerna att fälla regeringen med stöd av SD.

Centerledaren Lööf var inte intresserad. Moderaternas utspel dagen därpå föll därmed platt – medan Centerns opinionssiffror bara fortsatte öka. 

Det har de gjort stadigt i två år, och Centern ligger i ...
Läs mer

Blir det ont om kippor, kors och slöjor på svenska arbetsplatser, frågar sig Sveriges Radio efter att EU-domstolen har gett ett belgiskt företag rätt att sparka en kvinna som bar slöja. Vinkeln i SR-programmet Människor och tro är frågan omhuruvida domen kan komma att påverka mångfalden i svenskt arbetsliv. 

Nå, ...
Läs mer

Debatt/ Demokrati

Slöja eller inte?

En EU-dom nyligen ger arbetsgivare rätt att förbjuda anställda att bära synliga religiösa och "filosofiska" symboler på jobbet. Domen anses främst riktas mot den muslimska slöjan.
Klicka här för att delta i debatten

Dela den här debatten

Kippa, slöja eller kors? EU-domstolen gav i veckan arbetsgivare rätt att säga nej till religiösa symboler på arbetsplatsen. Enligt domstolen är det inte diskriminering så länge reglerna är tydliga och generella och inte riktar sig specifikt mot en viss religion. Men fallen som ligger till grund för domen handlar om slöjan, så det är den som hamnat i debattens fokus.

I det ena fallet som prövats tyckte arbetsgivaren att kvinnans ...
Läs mer

Debatt/ Demokrati

Slöja eller inte?

En EU-dom nyligen ger arbetsgivare rätt att förbjuda anställda att bära synliga religiösa och "filosofiska" symboler på jobbet. Domen anses främst riktas mot den muslimska slöjan.
Klicka här för att delta i debatten

Dela den här debatten

Som om Trump gillrat en fälla

Det är nästan så man tror att Donald Trump gillrat en fälla. Först häver han ur sig något obegripligt om Sverige häromkvällen - och när samtliga svenska mediekanaler och personer med mer än fyra följare har himlat menande med ögonen och dragit skämt om Melodifestivalen säger han att han menade problem kopplade till migrationen. Men det är ju Donald Trump så vi fortsätter himla med ögonen och skämta. För vad vet han?! Varpå kravaller i ...
Läs mer

Ikväll är det Melodifestival. Häromveckan satt vi samlade och betraktade en delfinal. Barnen hade som vanligt redan bestämt sig vilka som var deras favoriter - innan de ens hört låten. Inte bara i politiken är det viktigt att hålla på rätt lag, oaktat förslag - även dagis- och skolbarn är väl intränade i förmågan att veta vilken artist alla gillar just nu. Således var det Boris René och Ace Wilder som på förhand var ...
Läs mer